Följ Tempus Information Systems AB

Nyfiken på tidsbokning och blogg i Tempus?

Blogginlägg   •   Feb 22, 2016 10:34 CET

Du som är personal eller administratör har kanske märkt att det dykt upp två nya flikar i Tempus Admin – tidsbokning och blogg. Eller kanske har ni haft tidsbokning och blogg under en längre tid, men är nyfikna på hur man kan använda dem?

Tidsbokningen och bloggen är funktioner som fram tills nu bara varit aktiverade i några av alla de kommuner som använder Tempus. Efter en liten funderare kom vi fram till att det här är funktioner som alla borde ha tillgång till – därför finns de nu i alla kommuner! Du hittar dem under fliken Kommunikation i Tempus Admin. (Om du inte ser flikarna saknar du privilegier för de här funktionerna – prata med din lokala Tempusadministratör om du misstänker att du saknar privilegier som du borde ha.)

Tidsbokningen är perfekt för olika typer av aktiviteter där vårdnadshavarna behöver boka in sig på en tid, till exempel vid utvecklingssamtal eller inskolning. Här kan du som personal eller administratör enkelt skapa en ny aktivitet och välja de datum och tider som vårdnadshavarna ska kunna välja bland. Vårdnadshavarna får sedan en lista med tillgängliga tider som de kan boka in sig på när de är inloggade på Tempus Hemma.

Bloggen är ett sätt för personalen att ge vårdnadshavarna bättre insyn i verksamheten. Här kan man skriva inlägg och berätta om sina aktiviteter, lägga till bilder och koppla olika aktiviteter till läroplanen.

Både tidsbokningen och bloggen är funktioner som är under uppbyggnad och ständig förbättring. Än så länge finns de bara tillgängliga för vårdnadshavare i Tempus Hemma på webben, inte i apparna. För mer information om de här funktionerna, kolla i personalguiden som vi precis har uppdaterat med extra mycket information! Du hittar den under fliken Hjälp & förslag > Manualer & länkar i Tempus Admin.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://nyheter.tempusinfo.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.