Följ Tempus Information Systems AB

Lång väntan över för Tempus

Pressmeddelande   •   Okt 14, 2014 15:57 CEST

Andreas Hedström

Barnens närvaro på Umeå kommuns förskolor ska registreras med ett digitalt närvarosystem. Umeåföretaget Tempus har tagit hem affären och 380 skärmar ska nu installeras på förskolorna. Men vägen till beslut har varit lång. I 588 dagar har Tempus väntat på besked.

Andreas Hedström på Tempus kan andas ut. Affären är i hamn och 380 skärmar ska installeras på Umeå kommuns förskolor med ett it-system som registrerar barnens faktiska närvaro. Affären löper under tre år, 2014 – 2016, med möjlighet till ytterligare tre års förlängning.

Men beslutet har tagit lång tid, 588 dagar, Andreas har själv räknat. Två överklaganden och nya upphandlingskrav har gjort att processen tagits om flera gånger. Men nu är affären i hamn och även om Andreas suckar över fördröjningarna så är han glad över att få avsluta affären.

Spärr för överklaganden

Att överklaga en upphandling är helt okej, menar Andreas. Men han tycker också att det skulle finnas någon form av ekonomisk spärr för hur överklaganden får gå till.

– Det är svårt med upphandlingar och det har exploderat med överprövningar. Rätten att överklaga borde vara förknippad med en kostnad så att ingen överklagar bara för konkurrenshämmande orsaker, säger Andreas Hedström.

Men nu lägger han och företaget Tempus upphandlingsprocessen bakom sig. Affären är i hamn och nu ska Umeå kommuns alla förskolor installera ett it-system som registrerar när barnen är närvarande på förskolan. När barnet lämnas så trycker föräldrarna på barnets namn på en pekskärm och likadant gör de när barnet går hem.

Effektivare hantering

För kommunen innebär it-systemet att det blir enklare att presentera, analysera och kommunicera data för personalens schema utifrån barnens faktiska närvaro.

– Umeå får en effektivare hantering och en kontroll över hur det ser ut i verkligheten, förklarar Andreas Hedström.

Att ta hem en affär med en så stor kommun som Umeå är viktigt för Tempus. Det gör det lättare att gå vidare med andra kommuner och närmast finns planer för att nå Skellefteå, Luleå, Härryda, Borås, Malmö och Göteborg.

Text och foto: Mikael Hansson

Tempus är ett beprövat och lättanvänt system för schemaläggning och närvarohantering i förskola och på fritids. Tempus förenklar vardagen och effektiviserar verksamheten, vilket ger både vårdnadshavare och personal mer tid för barnen. Tempus har 9 anställda med kontor i Malå, Umeå, Lund och Göteborg. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://nyheter.tempusinfo.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.