Följ Tempus Information Systems AB

​Närvaroregistrering på förskolor får miljoninvestering

Pressmeddelande   •   Apr 02, 2015 11:27 CEST

It-företaget Tempus får åtta miljoner i riskkapitalstöd. Nu nyanställer företaget och satsar på expansion med sitt webb-baserade system för närvaro på förskolor och fritids.

– Inlandsinnovations investering ger företaget trygghet och långsiktighet vilket möjliggör tillväxt och fler arbetstillfällen i Tempus. Vi planerar att anställa ytterligare fyra personer, två i Malå och två i Umeå, säger Andreas Hedström, vd Tempus Information Systems AB, som också är ett av de företag som inkubatorn Uminova Innovation stöttat.

Inlandsinnovation investerar nu åtta miljoner kronor i Tempus tillsammans med Partnerinvest Norr och Sparbanksstiftelsen Norrs Riskkapitalstiftelse.

Företaget startade 2010 i Malå och har idag sju anställda i Umeå, Malå och Stockholm. Tempus är ett webb-baserat verktyg för närvaroregistrering i förskole-och fritidsverksamhet. Syftet med systemet är att underlätta planering och administration för både föräldrar och verksamhet.

Molntjänst

Med hjälp av systemet kan föräldrar anmäla när barnet kommer och går, lämna närvaroscheman, sjukanmälningar och ledighetsbesked – antingen på plats på förskolan, via en app eller på webben. Tempus är en molntjänst, vilket innebär att både föräldrar och personal kan använda den var de än befinner sig.

– Den största fördelen är tidsbesparing för alla parter. Föräldrar sparar tid genom att rapportera direkt in i systemet, istället för med lappar eller telefonsamtal. Förskolan får i sin tur en exakt och snabb bild av den faktiska närvaron och kan bedöma bemanning, mat med mera utifrån informationen. Administration och planering underlättas avsevärt, vilket minskar kostnaderna, säger Andreas Hedström.

Kapital leder till ökad marknad

Tempus används i 25 kommuner i landet, med koncentration i Västerbotten. Företaget är marknadsledande med sin produkt inom förskola och fritids och för att kunna ta nästa kliv i utvecklingen behövdes tillväxtkapital.

– Tempus affärsidé är unik och produkten har alla förutsättningar att bli riktigt stor. Vi investerar i företaget tillsammans med Partnerinvest Norr och Sparbanksstiftelsen Norrs Riskkapitalsstiftelse. Saminvesteringen betyder en stabil och långsiktig satsning på företaget som vi alla tre bedömer kan utvecklas starkt i såväl Sverige som i Norden, säger Linn Nilsson, investeringsansvarig Inlandsinnovation.

Tempus är ett beprövat och lättanvänt system för schemaläggning och närvarohantering i förskola och på fritids. Tempus förenklar vardagen och effektiviserar verksamheten, vilket ger både vårdnadshavare och personal mer tid för barnen. Tempus har 9 anställda med kontor i Malå, Umeå, Göteborg och Stockholm. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://nyheter.tempusinfo.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.