Följ Tempus Information Systems AB

Stororder till Umeåföretag

Pressmeddelande   •   Okt 11, 2017 09:00 CEST

Joel Hörnqvist, vd på Tempus Information Systems AB

I Umeå finns unik spetskompetens för enklare hantering av schemaläggning och närvarohantering i förskolan. Företaget Tempus produkt sprids nu vidare över landet och ett stort avtal har precis tecknats med Malmö stad.

–Vi är otroligt glada att Malmö stad ser möjligheterna med digitala verktyg i förskolan, för att på ett effektivt sätt minska administrationen för sina pedagoger och med det skapa mer tid för barnen, säger Joel Hörnqvist, vd på Tempus. 

Umeåbaserade Tempus har utvecklat produkten i nära samråd med kunder som tidigt sett fördelarna med dess funktioner, några exempel på framgångsrika samarbeten är Umeå och Norsjö samt Varbergs kommun. Nu tar Malmö stad in systemet till sina förskolor. Därmed blir Tempus helhetsleverantör av schemaläggning- och närvarosystem, som ska förenkla vardagen för både vårdnadshavare och pedagoger i kommunen.

– Vi är ett nischat bolag som jobbar mot förskola och fritids, vi kan dessa verksamheter och ser behovet av ett tydligt och enkelt system som ger en komplett översyn över verksamheten och barnens närvaro, och som på ett effektivt sätt kan kommunicera med användarna. Vi har digitaliserat de rutiner som redan finns i förskolan och gjort dem hanterbara på ett helt nytt sätt, säger Joel Hörnqvist.

Tempus som produkt, har sedan starten 2011 utvecklats tillsammans med kund och användare och innefattar utöver hantering och planering av schemaläggning, när- och frånvaro, även funktioner som kommunikation med vårdnadshavare och möjlighet för minskat matspill genom köksplanering baserad på barnens närvaro.

– Tempus är ett funktionellt, användarvänligt och enkelt system som kan ger ett tydligt mervärde i vardagen för både verksamheten i stort, pedagoger och vårdnadshavare, därför är vi otroligt glada att Malmö stad också vågar ge oss som nischat bolag möjlighet att leverera denna lösning för deras digitalisering av förskolan, något som vi vet kommer att ge mer tid för barnen, säger Joel Hörnqvist, vd på Tempus.

Malmö stad är nu en av drygt 30 kommuner i Sverige att implementera Tempus funktioner i sin verksamhet, något som man från företagets sida ser mycket positivt på.

– Utan våra fantastiska medarbetare, som verkligen givit allt och mer därtill hade vi inte kunnat ro i land projektet. Vi sitter på enorm kompetens trots vårt lilla format. Nu blickar vi framåt och hoppas på att kunna stödja fler förskolor runt om i Sveriges kommuner. Men först ska vi fira med glass och ballonger, avslutar Joel Hörnqvist på Tempus.

Tempus är ett beprövat och lättanvänt system för schemaläggning och närvarohantering i förskola och på fritids. Tempus förenklar vardagen och effektiviserar verksamheten, vilket ger både vårdnadshavare och personal mer tid för barnen. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://nyheter.tempusinfo.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.